Mi az a STEAM és miért is a STEAM-et válaszd?

Mi az a STEAM és miért is a STEAM-et válaszd?

A STEAM nem más, mint a tudomány (Science), technológia (Technology), mérnöki (Engineering), matematika (Mathematics) és művészet (Arts) rövidítése. Azonban ez az oktatási módszer sokkal több, mint a szavak kezdőbetűinek összeragasztása.

A STEAM kulcseleme az integráció. Tudományágak önálló tanítása helyett, projek- és kutatásalapú tanulásra helyezi a hangsúlyt. A képzés összhangban van azzal, ahogyan dolgozunk és ahogyan a problémákat megoldjuk a mindennapi életünkben. Ez az oktatás a tanulás kivételes módja.
Gondoljunk bele, van olyan szakma, ahol a tudományoknak csak egyik ágát kellene használni? Képzeljünk el egy építészt, aki csak a matematikát és annak készségkészletét használja a munkája elvégzéséhez. Kicsit érdekes lenne, nem? A tudományos területek nem önmagukban működnek, hanem praktikusan vannak összefonódva. A képzésünkkel pont ezt szeretnénk a gyermekeknek megtanítani, hogy a természettudományi ágakat együtt is lehet oktatni és használni.

A művészi terület hozzáadásával a kreatív gondolkodást is beépítettük a tananyagba. A művészet nem csak a festésről, szobrászatról szól, hanem a problémamegoldásról, elvek integrálásáról vagy az információk bemutatásának zseniális módjainak felfedezéséről és létrehozásáról szól. 

Felkeltettük az érdeklődésedet? Akkor jelentkezz kurzusaink egyikére, vagy hozd el gyermeked Tinker Táborunkba!

Forrás: https://www.steampoweredfamily.com/education/what-is-stem/